Contacteer  ons
ORR Oost-Vlaamse Reclame Regie | een sterke regie voor sterke acties

Ons verhaal

In '81 al valt de naam AVS in en rond  het Meetjeslandse Eeklo in Oost-Vlaanderen. AVS Meetjeslandse Televisie,  zoals ze al gauw genoemd wordt, ontstaat rond een 6-tal hobbyisten vrije radioamateurs, plaatselijk schrijvende pers en videoamateurs.  In '83 neemt AVS een vzw-vorm aan. Het duurt tot 1987 vooraleer er een decreet tot stand komt "houdende de erkenning en organisatie van regionale televisiestations in Vlaanderen".  Nog vòòr VTM, krijgt AVS in '88 de langverwachte vergunning, samen met 3 andere inmiddels ontstane initiatieven in Waregem (ETV), Leuven (RTVL) en in Antwerpen (ATV).
De eerste uitzending vindt plaats op 29 oktober 1988, nog voor VTM het BRTN-monopolie doorbreekt. Inmiddels is het uitzendgebied vergroot tot en met de agglomeratie Gent.  Het definitieve decreet van '92 legt de uitzendgebieden van de omroepen  vast en kent aldus 2 arrondissementen toe aan AVS: Gent-Eeklo en Oudenaarde. 2001 betekent een omschakeling voor AVS. We verhuizen van Eeklo naar Gent en richten zelf een reclameregie op: ORR - Oost-Vlaamse reclameregie. Midden 2008 voert AVS de digitalisering door en kunnen de uitzendingen eveneens via Telenet en Belgacom bekeken worden.


Eerste uitzending

De eerste uitzending vindt plaats op 29 oktober 1988, nog voor VTM het BRTN-monopolie doorbreekt. Inmiddels is het uitzendgebied vergroot tot en met de agglomeratie Gent.  Het definitieve decreet van '92 legt de uitzendgebieden van de omroepen  vast en kent aldus 2 arrondissementen toe aan AVS: Gent-Eeklo en Oudenaarde. 2001 betekent een omschakeling voor AVS. We verhuizen van Eeklo naar Gent en richten zelf een reclameregie op: ORR - Oost-Vlaamse reclameregie op. Midden 2008 voert AVS de digitalisering door en kunnen de uitzendingen eveneens via Telenet en Belgacom bekeken worden.


Mediahuis

AVS is uitgegroeid tot een all-round mediahuis, gestoeld op 3 pijlers:

Redactie
Een ploeg van 15 vaste redacteurs brengt dag na dag het boeiendste regionale nieuws in beeld, en houdt permanent de vinger aan de pols.  Zodat AVS zijn positie als sterkste regionaal medium blijft behouden, nog vele jaren.

Productie
De productiecel zorgt voor het bedenken, opnemen en uitzenden van TV programma’s van hoge kwaliteit.  Maar ze maken er ook knappe audiovisuele producten zoals websites, bedrijfsvoorstellingen en reclamespots.

ORR
Bedrijven en organisaties willen graag adverteren op AVS, of op een andere manier samenwerken.  Zodat hun merk versterkt en verkoop aantrekt.  Voor hen is ORR – de reclameregie – het gemakkelijk bereikbare aanspreekpunt.

Interesse ? Neem contact met ons op.